Comissariat, instal·lació i identitat visual per l’exposició “Plàstic” del Museu de la Vida Rural, Fundació Carulla.
El 2018 vaig començar a treballar amb el Museu de la Vida Rural per co-comissariar l’exposició “Plàstic, genial o pervers?”. Una exposició itinerant que ja ha estat al Museu de la Pesca a Palamós, i al Museu de la Pell d’Igualada. Els anys passen, però la temàtica continua essent actual.
Ja fa anys que els científics ens parlen del canvi climàtic i que cada cop ens queda menys temps per arribar al punt de no retorn. Un dels grans problemes és l’excés de plàstic que tenim en el nostre planeta. Actualment existeixen 5 illes de plàstic flotant pels nostres oceans, anomenades les illes d’escombraries. Hi ha una tendència a demonitzar el plàstic, mentre d’altres encara es resisteixen a deixar d’utilitzar- lo. Però el problema no és el plàstic en sí, sinó nosaltres, la societat, per l’abús d’ús d’aquest recurs -un material tan meravellós que no desapareix mai. Però quin sentit té donar-li un sol ús a aquest material tan resistent, que triga anys en desaparèixer?
L’exposició “Plàstic” neix de la necessitat de reflexionar i debatre sobre un dels materials que més ha canviat les nostres vides: el plàstic. L’objectiu és crear una exposició que generi reflexió i pensament crític des d’una mirada artística i experimental, reunint obres d’una vintena d’artistes, on els usuaris puguin participar, empoderant-se sent el motor del canvi.